انواع سبک دکوراسیون داخلی بر اساس تیپ شخصیت MBTI (بخش دوم)

25 آذر 98 مقالات
انواع سبک دکوراسیون داخلی بر اساس تیپ شخصیت MBTI (بخش دوم)

اگر شما جزء افرادی هستید که اهل خواندن و پیگیری مطالب روانشناسی هستید، احتمالا اسم تست شخصیت شناسی MBTI را شنیده‌اید. و یا خودتان آن را امتحان کرده‌اید. این تست یک پرسش‌نامه است، که با جواب دادن به سوالات آن، نوع تیپ شخصیتی شما از بین۱۶ تیپ این تست معروف، مشخص می‌شود. سیستم MBTI مبتنی بر این ایده‌ای است که تجربه‌های انسانی توسط ۴ تابع اصلی روانشناختی اداره می‌شود. این مقاله در واقع بخش دوم انواع سبک دکوراسیون داخلی بر اساس تیپ شخصیت است.

۹-خوش اخلاق، حامی، آرمانگرا (ENFJ)

سبک معماری کلبه ای (Cottage Style)

سبک کلبه ای مناسب افرادی با شخصیت ذکر شده است که خون‌گرم، مهربان‌ و عاشق آزادی و راحتی هستند. چنین افرادی، دوست‌ دارند منزل و خانه آن‌ها نیز بسیار راحت، گرم و خودمانی باشد. سبک کلبه ای دقیقا همان چیزی است که آن‌ها می‌خواهند. دکوراسیون در این سبک، بسیار ساده و راحت است. استفاده از رنگ‌های ملایم و روشن، مبلمان راحت و حتی نامتناسب و تاکید بر بهره بردن از نور طبیعی ویژگی‌های برجسته سبک کلبه ای هستند.

بطور کلی می‌توان گفت، افراد علاقمند به این سبک، دوست دارند خودشان باشند و در راحتی و آسایشی که به دنبال آن هستند، از زندگی نهایت لذت را ببرند.

سبک دکوراسیون

۱۰-خلاق، آرمانگرا، دلسوز (INFJ)

سبک معماری پست مدرن (Post Modern)

سبک پست مدرن را فراتر از سبک مدرن می‌دانند. و هر چیزی که در سبک مدرن از قلم افتاده باشد، در سبک پست مدرن آن را لحاظ می‌کنند. این سبک، مناسب افرادی است که بسیار فعال و آرمان‌گرا هستد. زیرا در سبک پست مدرن باید انتظار یک دکوراسیون عجیب و غریب را داشت که از قواعد معمول طراحی پیروی نکند. از ویژگی بارز سبک پست مدرن می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • عدم استفاده از تقارن در هر جای دکوراسیون داخلی (مثلا مبلمان به هیچ وجه متقارن چیده نشوند)
  • عدم استفاده از لوازم و مبلمان قدیمی و کلاسیک
  • استفاده بیشتر از رنگ‌های گرم و متالیک، اما به طور کلی از همه طیف رنگ‌ها می‌توان بهره برد.
  • استفاده مکرر از بافت در طراحی دکوراسیون (بافت‌های مانند چرم، پلاستیک، شیشه، فلز و مخصوصا سازه های چندلایه)
  • استفاده از اشکال، لوازم و دست سازه‌های انتزاعی در جای جای دکوراسیون پست مدرن
  • جایگاه اشیاء، لوازم و مبلمان در دکوراسیون پست مدرن هرچقدر عجیب‌تر باشد، بهتر است. پس در این سبک خود را از همه قواعد قدیمی طراحی رها کنید.

سبک دکوراسیون

۱۱-اهل عمل، پرانرژی، تکانشی (ESTP)

سبک دکوراسیون رترو یا از مد افتاده (Retro)

سبک رترو را می‌توان سبک قدیمی و از مد افتاده معنی کرد. این سبک را ترکیبی از سبک‌های دیگر نیز می‌دانند. اگر شما به سبک خاصی از دکوراسون در چندین دهه قبل علاقه دارید، می‌توانید آن را در دکوراسیون خود با خلاقیت پیاده کنید و حس نوستالژیک به فضا بدهید. اما راه دیگر برای پیاده کردن سبک رترو این است که، اگر شما یک یا چند وسیله قدیمی و از مد افتاده دارید، و به استفاده از آن‌ها علاقمند هستید، آن‌ها را تعمیر کرده و با کمی تغییر رنگ، جلای دیگری به آن‌ها ببخشید. سپس در وسط دکوراسیونی به سبک مدرن از آن‌ها بهره ببرید.

پس سبک رترو هم می‌تواند به تنهایی اجرا شود و هم با سبک‌های دیگر تلفیق و ترکیب شود. مهم‌ترین ویژگی سبک رترو استفاده بسیار از رنگ است.

سبک دکوراسیون

۱۲-بی‌طرف، منعطف، نتیجه گرا (ISTP)

سبک دکوراسیون مدرن قرون وسطا (Mid-Century Modern)

سبک مدرن قرون وسطا به اویل ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ برمی‌گردد. و برای افرادی که از چالش و ماجراجویی لذت می‌برند و جسورانه به دنبال انتخاب‌های خود هستند مناسب است. سبک مدرن قرون وسطا این اجازه را می‌دهد که از مسیر سنتی خارج شده، و به دنبال سبک و طرح منحصر به فرد خودتان بروید. این سبک، حس نوستالژیک به افراد می‌دهد. و از نشانه‌های آن، وجود عناصر مینیمال بوده که بیانگر ساده بودن و غیر پیچیدگی سبک است.

رنگ مورد استفاده در این سبک، استفاده از رنگ‌های گرم است. و در عین حال از لوازم مدرن نیز در آن بهره گرفته می‎شود.

سبک دکوراسیون

۱۳-خوش‌مشرب، سازگار، تکانشی (ESFP)

سبک معماری هالیودی پرزرق و برق (HOLLYWOOD GLAM)

اگر شما دارای شخصیت جسور، شیک پسند و کمی دراماتیک هستید، سبک هالیودی پر زرق و برق مخصوص شما است. این سبک با طراحی صحنه پر زرق و برق و متفاوت در عرصه فیلم سازی، به وجود آمد. که این صحنه‌ها و دکوراسیون، پس زمینه‌ای دراماتیک را برای فیلم و نمایش ایجاد می‌کرد. در این سبک، نشانه‌هایی از سبک‌های دیگر مانند سبک مدرن یا آرت‌دکو یا پست مدرن دیده می‌شود. اما به آن معنی نیست که مخلوتی از سبک‌ها باشد. این سبک با درخشش و منحصربفرد بودن خود، یک فضای کامل، ظریف و بی‌عیب و نقص را ایجاد می‌کند.

دکوراسیون داخلی در این سبک، حس شاهزاده و ملکه بودن را به شما می‌دهد. لوسترهای درخشان، آباژورهای کریستالی مجلل، وسایلی از جنس فلزات طلایی یا نقره‌ای رنگ، آینه‌ها، قاب‌های لوکس و … همگی نشانه‌های برجسته این سبک پر زرق و برق هستند.

سبک دکوراسیون

۱۴-صبور، واقع‌گرا، سازگار (ISFP)

سبک دکوراسیون آرک دکو (Art Deco)

اگر شما دارای شخصیت isfp هستید، فردی هنر دوست، عاشق خود و سایرین، خلاق و البته کمی هم شخصیتی ناشناخته داردی. با چنین ویژگی های شخصیتی چه سبکی برای شما بهتر است؟ قطعا یک خانه با دکوراسیون آرت دکو. هنرمندان سبک آرت دکو (به معنی هنر تزئینی) به نوگرایی و تفکرات مدرن تاکید بسیار دارند. این سبک اغلب با نقاشی های گرافیکی آن مشخص میشود (نقاشی حیوانات و یا اشکال هندسی). در ادامه به برخی ویژگی های بارز سبک آرت دکو اشاره شده است:

  • استفاده از چند رنگ شاخص و اصلی
  • استفاده از مبلمان با روکش‌ها و پارچه‌های طرح‌دار
  • استفاده از طرح‌ها و الگوهای هندسی
  • بهره‌گیری و استفاده از لوازم مربوط به یک دوره زمانی خاص
  • سبک دکوراسیون

۱۵-رهبر، قاطع، برنامه ریز (ENTJ)

سبک دکوراسیون صنعتی (Industrial)

یک دکوراسیون به سبک صنعتی گزینه عالی برای افرادی با شخصیت قاطع و رهبر است. اگرچه شاید دکوراسیون و عناصری به این سبک، ناتمام بنظر برسند، اما با کمی دقت متوجه خواهید شد که، این سبک بر روی کاربردی و کارآمد بودن مبلمان و لوازم جانبی تمرکز می‌کند. زیرا در سبک صنعتی این جنبه‌ها بسیار مهم‌تر از زرق و برق و تزئینی بودن هستند. از المان‌های سبک صنعتی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کاناپه‌های راحتی
  • چراغ‌های آویز فلزی
  • میزهایی با پایه‌های فلزی و روکش چوب طبیعی
  • الوارهای چوبی
  • سقف‌های بلند تیرچوبی یا تیرآهنی
  • آجرهای خام
  • و…

سبک دکوراسیون

۱۶-مستقل، نوآور، تحلیلگر (INTJ)

سبک دکوراسیون استیم پانک (Steampunk)

سبک استیم پانگ در اواخر سال ۱۹۸۰ به وجود آمد و بر اساس داستان‌های علمی-تخیلی یا فانتزی-علمی شکل گرفت. طراحی های زیبایی شناسی و تکنولوژی معرف آن، از ماشین آلات بخار و عصر صنعتی نشات می‌گیرد. استیم پانک بخاطر آجرهای در معرض نمایش، اثاثیه صنعتی و لوازم جانبی منحصر به فرد (چرخ دنده، کره جغرافیایی، نقشه های قدیمی) معروف است. که همگی متفاوت و منحصر به فرد بودن آن نسبت به بقیه را نشان می‌دهد.

این سبک، مناسب افرادی با شخصیت‌های استراتژیک است، که سبک‌های متفاوت و قدیمی را تحسین می‌کند.

سبک دکوراسیون